top of page
  • Mika

Varför ska jag gå en klätterkurs?

Uppdaterat: 7 aug. 2019

Min drivkraft inom klättringen är till stor del min nyfikenhet och ständiga vilja att lära mer, men också min vilja att ”kunna själv” och att känna mig självständig. Jag vill veta vad jag håller på med, vara kapabel att ta hand om mig själv och ha kunskapen för att agera snabbt och säkert om någonting uppstår när jag är ute. Jag vill också kunna hjälpa min partner om hen skadar sig och önskar självklart det samma i utbyte.Att gå en kurs kan verkligen vara en kick, oavsett om du är nybörjare eller en rutinerad klättrare. Det är ett sätt att utvecklas, bredda sin kunskap och träffa fler med liknande ambitioner. Ett tillfälle att bli en bättre och mer komplett klättrare helt enkelt!


Innan kursen finns också möjligheter att till viss del påverka vad som kommer gås igenom på kursen, vilket gör att du kan få ut det mesta möjliga av den tid vi har tillsammans. Dessutom har både jag och Oscar bra tips på litteratur och liknande som kan bidra till ytterligare kunskapsfördjupning.


Oscars tre anledningar till att gå kurs:


1. Det är ett bra sätt att komma igång med klättringen som nybörjare eller höja sin kompetens om man redan klättrat ett tag.


2. Man lär sig rätt direkt och slipper utsätta sig själv och andra för onödiga risker, risker som man inte ens vet att man tar.


3. Man får två roliga dagar, där man får chansen att lära sig mycket nytt, träffa likasinnade och förhoppningsvis ta ett steg i sin utveckling som klättrareMikas tre anledningar till att gå kurs:


1. Det är ett snabbt, smidigt och roligt sätt att lära mer tillsammans med andra peppade klättrare!


2. Det ger en kvalitetsstämpel att gå en klätterkurs med en auktoriserad instruktör, vilket gör att du kan lita på att det du lär dig är lämpliga metoder som är bra och säkra.


3. Det leder troligen till att du utvecklar dina kunskaper snabbare än om du själv ska söka informationen, utvärdera metoderna och lista ut hur de ska utföras.Kika in vårt kursutbud här: https://www.fjellstil.com/klaetterkurser så hoppas jag vi ses på en klippa i vår! / Mika

209 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page