top of page
  • Mika

Tåget till Chulilla

Vi fortsätter att utforska möjligheten att resa med litet avtryck för att göra det vi älskar mest, att vara i naturen. Aldrig hade jag kunnat tro att det skulle vara bekvämt, roligt och spännande att åka så långt landvägen. Känslan i magen och hjärtat förstärker alla goda känslor, jag vill detta och jag följer mina värderingar – oslagbart!

På väg till klippan som ni ser framför oss. Leder från 6b och uppåt, de flesta upp mot 40 meter!

Fantastiskt roligt att få dela denna upplevelse med Oscar, som också tycker att resan var riktigt fin. Vi tog tåget från Göteborg till Valencia och sista sträckan med taxi (finns buss på veckodagarna men vi kom tyvärr en söndag). Dessutom får vi dela vistelsen med andra vänner, som också valt att skippa flyget!

Jag, Jakob och lille Elmar, som är på sin första klätterresa!

Chulilla, som jag googlat och frågat runt lite om visar sig vara världens underbaraste ställe! En sportklättrares dröm helt enkelt. Nära till det mesta, både klättring, matbutik, caféer och klätterbutik. Här finns massor av leder av riktigt hög kvalitet och inte allt för mycket folk. På vilodagar finns fina stigar att upptäcka och för den som gillar att bada finns det små kalla sjöar att doppa sig i. Det finns dessutom färska örter och vild sparris att plocka!

Man ångrar aldrig ett bad!

Vad kostar en sån här resa? Det första jag frågar mig är om det finns något pris på ren natur och ett stabilt klimat? Nej inte enligt mig, det bör vara på allas agenda att inte förstöra jorden och vi friluftsfolk bör verkligen värna om det vi älskar så mycket. Sen är väl den andra frågan om jag har råd med en resa av denna stil? Tågbiljetterna kostade ca 6000 kr/person tur och retur, helt överkomligt tycker jag!


Allt gott! Mika


305 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page